Kisaennakot

Ennakko 4.5.2019

Järjestelyt ovat edenneet aikataulussa ja ilmoittautumisia on alkanut tulla kiihtyvään tahtiin. Varsinkin sarjoista H21A ja D21A vaikuttaa tulevan mielenkiintoisen kovatasoiset. Normaalihintaista ilmoittautumisaikaa on jäljellä vielä maanantaihin 6.5.asti.

Vapunpäivän koejuoksuissa saimme kuulla sen, minkä ratamestareina jo tiesimme: maasto on hienoa ja vaativaa. Sunnuntaina 5.5. viedään loput rastivälineet maastoon.  Kisaviikon torstaina radat tarkistusjuostaan ja kartat tulostetaan.

Kuntosuunnistuksen yhteislähtöihin tulee alkuperäisestä tiedosta poiketen ilmoittautua kilpailujemme verkkosivujen lomakkeella. Omalla ajalla lähteville kuntosuunnistajille suositellaan myös ilmoittautumista nettilomakeella, jonka kautta ilmoittautumalla varmistat itsellesi kartan, jos arviomme kisapäivän kuntosuunnistajamäärästä jää pahasti alakanttiin. 

Toivottavasti viikon päästä näemme - silloin takatalvikin on jo ohitse :-)

Timo Salonen


Ennakko 22.4.2019

Tänä vuonna Hakan kevään kansallinen keskimatka suunnistetaan Pälkäneen Mustikkavuoressa Kangasalan rajan tuntumassa. Kilpailualue on valittu läheltä Kangasala Jukolan kilpailumaastoa, jotta se muistuttaisi mahdollisimman hyvin Kangasala Jukolan maastotyyppiä ja tarjoaisi kilpailijoille sekä harrastajille hyvän Jukola-harjoituksen. 

Kilpailumaaston keskeiset osat sijaitsevatkin vain 4 km Jukolan 2019 harjoituskieltoalueesta ja 5 km Jukolan kilpailukeskuksesta. Aikuisten kilpailumaasto on vaihtelevaa hämäläistä korpimaastoa, jossa maastopohjan kulkukelpoisuus on kuitenkin hyvä. Fyysistä vaativuutta tuovat useat mäkialueet, joilla on parhaimmillaan noin 60 metrin korkeuerot. Suurimmista korkeuseroista pääsevät nauttimaan nuoret aikuiset, kun vanhimmat sarjat saavat nautiskella hienojen mäkialueiden maltillisemmmista korkeuseroista. Puusto on mäkialueilla pääosin varttunutta, mutta alarinteiden nuorempi puusto luo omat haasteensa pienipiirteisyyden lisäksi. 

Vaikka kyse on keskimatkasta ja kilpailumaasto on melko suppea, tarjoaa aikuisten sarjojen  ratamestari Aaro Aho tarkan rastinoton lisäksi mielenkiintoisia Jukola-tyyppisiä reitinvalintavälejä.  Kuntosuunnistajille tarjoamme normaalien kuntoratojen lisäksi hyvän Jukola-harjoituksen yhteislähtöinä. Yhteislähtöradoilla on hajautus ja matkoina  7 km ja 4 km. Katso kilpailukutsusta ilmoittautumisohjeet yhteislähtöihin.  

Nuorten käytössä olevalla maastoalueella on tarjolla mukavasti tukea poluista ja teistä, mutta suoraan kulkeville myös hyväpohjainen kangasmaasto sekä hyvä näkyväisyys tarjoavat mahdollisuuden vauhdinpitoon. Nuorille on tarjolla sarjoja 8-vuotiaista lähtien. Lisäksi on mahdollisuus osallistua ei-kansallisiin sarjoihin H/D8-10RRS (S=saattaja) sekä HD12Pari ja HD14Pari

Kilpailualueen on viime syksyn ja tämän kevään aikana kokonaan uudelleen kartoittanut Pekka Jokinen. Kartta on ratamestareiden silmiin selvälukuinen ja tarkka. Maaston muotoja ja kohteita on alueen aikaisempaan kartoitukseen nähden yleistetty pienipiirteisyys sopivalla tavalla säilyttäen. 

Kilpailukeskus on laaja ja kovapohjainen sorakuoppa, missä tasaista aluetta riittää mainiosti kilpailukeskuksen ja pysäköinnin tarpeisiin.

Tervetuloa kevään parhaaseen Jukola-harjoitukseen Mustikkavuoren hienoon maastoon!

Timo Salonen