Kilpailuohjeet

Tiivistelmä kilpailuohjeesta

  • Kilpailukeskus maasto-olosuhteissa, Opastus VT12 ja Mustikkavuorentien risteyksestä
  • Maksuton pysäköinti kilpailukeskuksessa
  • Ensimmäiset lähdöt klo 11.00, kuntosarjojen yhteislähdöt kello 11:00 ja sen jälkeen vapaasti kello 13:00 saakka
  • Lähtöön 1 matkaa 1,2km ja lähtöön 2 matkaa 0,3 km
  • Kilpailunumerot infon vierestä, omat hakaneulat!
  • Kartan mittakaava 1:10000 tai 1:7500 (H/D45 ja vanhemmat sarjat)
  • Sarjassa H21A kartta on kaksipuoleinen
  • Rastimääritteet:
    • Lähdössä 1 vain irrallisina
    • Lähdössä 2 sekä kartassa että irrallisina
    • Kuntosarjoissa vain kartassa
  • Lämmin pesuvesi ulkosuihkusta, WC:t kilpailukeskuksessa
  • Maali suljetaan kello 15:30

Tämä on alustava kilpailuohje. Lopullinen ohje löytyy kilpailukeskuksesta ilmoitustaululta.


Kilpailusäännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

Kilpailukeskus, opastus ja paikoitus

Kilpailukeskuksena toimii laaja soranottoalue. Kaikki kilpailutoiminnot ovat maasto-olosuhteissa. Kilpailukeskuksessa on opaspaalu.

Maksuton pysäköinti kilpailukeskuksessa. Järjestäjän opastusta on noudatettava ehdottomasti. Opastus alkaa valtatieltä 12 Mustikkavuorentien risteyksestä navigointiosoitteesta Lahdentie 2372, Kangasala Opastus on paikalla lauantaiaamuna kello 08:30.

Info

Infossa sinua palvellaan seuraavissa asioissa:

  • neuvonta ja opastus
  • kilpailunumerot ja emit-tarkastuslipukkeet
  • vuokra-emitin nouto ja palautus
  • emit kortin numeron muutos viimeistään 30 minuuttia ennen lähtöaikaa
  • lähtöluetteloa ja tuloksia koskevat huomautukset
  • kuntosuunnistuksen karttojen myynti kello 13:00 saakka

Yleisöalue

Yleisöalue on merkitty kilpailukeskuskarttaan. Yleisöalueelle saa pystyttää seuran lipun tai viirin. Mahdollisen tuulisuojan pystyttämiseen on saatava järjestäjän lupa ja se on pystytettävä järjestäjän osoittamaan paikkaan. Luvan saa soittamalla numeroon 0405901112.

Yleisöaluetta vastapäätä – maalisuoran toisella puolella – oleva hiekkarinne on kiellettyä aluetta turvallisuussyistä. Kilpailukeskusta ympäröivät kymmeniä metrejä korkeat irtomaarinteet ovat myös kiellettyä aluetta. Erityisesti vanhempien tulee valvoa, että lapset eivät kiipeile hiekkarinteissä.

Pukeutuminen, pesu ja WC

Kilpailukeskuksessa on maasto-olosuhteissa pesupaikka, jossa on lämmin pesuvesi ja pukeutumisalueet, joita ei ole katettu.

Kilpailukeskuksessa on WC:t.

Kilpailukartta

Kilpailukarttana laser-tulostettu suunnistuskartta. Pekka Jokinen on uudelleenkartoittanut kilpailualueen ja kartta on valmistunut 5/2019. Kartan käyräväli 5m. Kartta on muovikotelossa. Alueen vanha suunnistuskartta on nähtävillä ilmoitustaululla. Suorituksen jälkeen kartan saa pitää muistaen lajisäännöt ja urheilullinen oikeudenmukaisuus. 

Sarjat H/D40 ja nuoremmat: kartan mittakaava 1:10000. Kartan koko A4. Sarjassa H21A kartta on kaksi puolinen. Kartan kääntö tapahtuu rastilla numero 12.

Sarjat H/D45 ja vanhemmat: kartan mittakaava 1:7500. Kartan koko A4

RR-sarjat: kartan mittakaava 1:10000. Kartan koko A6.

Häme Cup

Häme Cupin sarjat H10RR/H10, H12, H13, H14, D10RR/D10, D12, D13 ja D14. Sarjapareilla H8RR/H10RR ja D8RR/D10RR on sama rata. Häme Cupin pisteet lasketaan yhdistämällä nämä sarjat keskenään.

Lähtöajat ja lähdön toiminnot

Lähtöajat ovat nähtävillä kilpailuiden nettisivuilla, kilpailukeskuksen tulostaululla sekä lähdössä.

Käytössä on kolme lähtöpaikkaa.

Lähdöissä ei ole WC:tä. Myöhästyneille ei anneta uutta lähtöaikaa, mutta maastoon on mahdollisuus lähteä myöhästyneenäkin ilmoittautumalla lähdössä MYÖHÄSTYNEET -kyltin luona.

Lähtö 1 (sarja H/D16 =>):

Ensimmäinen lähtö on kello 11.00. Lähtöön 1 on matkaa 1,2 km opaspaalulta ja sinne johtaa sininen viitoitus. Kartan saa lähdössä 1 lähtöhetkellä.

Lähtö 2 (sarjat <= H/D14):

Ensimmäinen lähtö on kello 11:00. Lähtöön 2 on matkaa 0,3 km opaspaalulta ja sinne johtaa oranssi viitoitus. Lähdössä 2 noudatetaan SSL:n lasten lähdön erityisohjeita, joista periaatekuva on kilpailuohjeen lopussa. 

Lähdön 2 K-piste on lähtöpaikalla.

Lähtö 3 (kuntosarjat):

Kuntosarjojen lähtöpaikka on kilpailukeskuksessa. Yhteislähtöön osallistuvien tulee saapua lähtöalueelle 10 minuuttia ennen lähtöaikaa. Yhteislähtö on kaikille radoille kello 11:00.

Lähtöön siirrytään emit nollauksen kautta. Lähdössä toimitaan kuuluttajan ohjeen mukaisesti. Kartan saa käteen 1 minuutti ennen lähtöaikaa. Kartan saa avata vasta lähtöhetkellä.

Yhteislähtöjen jälkeen kuntosarjojen lähtöpaikalla toimitaan omatoimisesti. Muista nollata Emit-kortti lähtöpaikalla. Muiden kuin yhteislähtöön osallistuvien suoritusaika alkaa nollauksesta.

Kilpailunumero ja Emit-tarkastuslipuke

Kilpailunumerot ja Emit-tarkistuslipuke ovat kilpailukeskuksessa INFOn läheisyydessä, omat hakaneulat tarvitaan. Muista ottaa numero mukaan lähtöön. Kilpailunumeroa käyttävät kaikki sarjat, myös kuntosarjat. Kilpailija kirjoittaa kilpailunumeronsa itse Emit-tarkistuslipukkeeseen. Numerot palautetaan maalialueella sijaitseviin laatikoihin suorituksen jälkeen.

Emit-ohje

Kilpailija itse vastaa siitä, että hän kilpailee järjestäjälle ilmoitetulla ja toimivalla Emit-kortilla. Testaa korttisi kunto kilpailukeskuksen 0-leimasimella, sillä järjestäjän lähdössä toimimattomaksi toteamalla Emit -kortilla metsään lähtevät kilpailijat tullaan hylkäämään. Varakortteja on rajoitettu määrä lähdössäkin. Emit-kortin numeromuutokset kilpailupaikalla on ilmoitettava infoon viimeistään puolituntia ennen lähtöaikaa.

Vuokra-Emitit saa 3 euron maksua vastaan infosta, jonne ne myös palautetaan suorituksen jälkeen. Palauttamatta jääneestä Emit-kortista peritään 80 €!

Rastimääritteet ja koodit

Kaikissa sarjoissa paitsi rastireitillä ja kuntosuunnistuksessa on irralliset rastimääritteet, jotka kilpailija saa lähdöstä. Järjestäjät eivät ole varanneet lähtöpaikalle rastimääritteiden kiinnitystarvikkeita. Lähdön 2 radoilla rastimääritteet on tulostettu myös karttaan.

Mallirasti ja nollaleimasin

Mallirasti sijaitsee opaspaalun vieressä. Mallirastilla on myös nolla-leimasin, jolla voit testata kilpailukorttisi toiminnan.

Maasto ja kielletyt alueet

Aikuisten kilpailumaasto on vaihtelevaa hämäläistä korpimaastoa, jossa maastopohjan kulkukelpoisuus on kuitenkin hyvä. Korkeimman ja matalimman kohdan korkeusero on noin 60 metriä. Puusto on mäkialueilla pääosin varttunutta, mutta alarinteiden nuorempi puusto luo omat haasteensa pienipiirteisyyden lisäksi. Nuorten ratojen maasto on runsaan polkuverkoston sisältämää nopeaa kangasmaastoa, jossa näkyväisyys on pääosin hyvä.

Kilpailukartan kiellettyjen alueiden ja reittien merkintöjä tulee noudattaa. Kiellettyjen alueiden reunoilla on kaksi lyhyttä ohjaavaa nauhoitusta – toinen avosuolla ja toinen kilpailukeskuksen läheisyydessä. 

Lähdön 1 lähellä on vanha taimettumassa oleva soranottoalue, jossa saa verrytellä vain ajetuilla urilla. Älä siis mene matalaan taimikkoon verryttelemään! 

Viimeinen rasti ja maali

Kaikilla sarjoilla on viimeinen rasti samassa kohteessa, jolta lähtee sekä viitoitus että rastireitin nauha maaliin. Kaikki kilpailijat ja kuntosuunnistajat tulevat samaan maaliin. Viimeisellä rastilla on kaksi rastilippua, joista toisessa on RR5-tunnus ja toisessa normaali rastilippu sekä kolme emit-leimasinta (yksi RR6 ja kaksi 163). Tuloslaskenta hyväksyy leimauksen kaikilta leimasimilta kaikilla sarjoilla.

Käytössä on maalileimaus. Kilpailija on itse vastuussa maalileimauksestaan. Maalileimauksen jälkeen tulee välittömästi siirtyä pois maaliviivalta leimantarkastukseen. Leimantarkastuksessa ilmenneet ongelmat hoidetaan erillisessä virheselvityksessä, jonne toimitsijat ohjaavat tarvittaessa. Maali suljetaan klo 15.30. 

Keskeyttäneet

Keskeyttäneet tulevat normaalisti maalin kautta, leimaavat maaliviivalla ja ilmoittavat leimantarkastuksessa keskeyttäneensä. Maastosta ei saa poistua ilmoittamatta järjestäjille turhien etsintöjen välttämiseksi!

Ensiapu

Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa. Hätätapauksessa tulee soittaa ensin numeroon 112 ja sitten ilmoittaa asiasta järjestäjälle. Metsässä loukkaantuneelle tulee järjestää apua kilpailukeskuksesta.

Ravintola

Kilpailukeskuksen ravintolassa on tarjolla kahvia, virvokkeita ja pientä purtavaa sekä grillimakkaraa.

Muksula

Muksula on kilpailukeskuksessa. Ennakkoilmoittautumisia otetaan vastaan perjantai-iltaan saakka osoitteessa katja.nurminen1@hotmail.com.

Löytötavarat

Pyydetään toimittamaan infoon, josta niitä voi myös tiedustella. Löytötavarat luovutetaan tuntomerkkejä vastaan. Kilpailun jälkeen tavaroita voi kysellä numerosta 0405901112, arvokkaat löytötavarat toimitetaan maanantaina poliisille.

Tulokset ja reittihärveli

Tulokset tulevat kilpailun edetessä tulostaululle ja online-palveluun. Viralliset tulokset ja väliajat ovat nähtävissä myös internet-sivuillamme kilpailun jälkeen.

Kilpailun jälkeen avataan reittihärveli, jonne pääsee internet-sivuiltamme.

Palkinnot

Palkinnot ovat noudettavissa noutopisteestä palkintopallin läheisyydestä, kun sarja on merkitty valmiiksi tulostaululla keltaisella lapulla.

Pääsarjojen ja nuorempien palkinnot jaetaan erikseen kuulutuksen mukaan palkintopallilla. Palkittavien määrä sarjoittain on nähtävissä tulostaululta. RR-sarjoissa palkitaan kaikki matkaan lähteneet kannustepalkinnoin maaliintulon yhteydessä. Molemmissa kuntosarjoissa on arvontapalkinto.

Rasti-ja tukireitin lisäohjeet

Rasti- ja tukireitti on merkitty maassa kulkevalla valkoisella muovinauhalla (siimarilla). Siimarin kulkiessa tietä tai polkua pitkin, on se karttaan piirretty uran viereen. RR -radan rastit ovat kartassa järjestysnumeroin ja maastossa leimasinten vieressä on vastaavat tunnukset RR1, RR2 jne. Rastilipussa on myös tunnus RR1, RR2, jne. Tukireitillä on käytössä normaalit numerokoodit ja rastimääritteet.

Siimarin välittömässä läheisyydessä näkyy muitakin kuin tukireitin ja rastireitin rasteja, joten muista tarkistaa koodi aina ennen leimausta. Väärällä rastilla leimaus ei kuitenkaan haittaa, kunhan muistat leimata kaikilla oman ratasi rasteilla oikeassa järjestyksessä. Rastireitillä puuttuvasta leimauksesta ei hylätä, vaan jokaisesta puuttuvasta oikeasta leimasta kilpailija saa 10 minuuttia lisäaikaa.

Mahdolliset saattajat muistavat varmasti turvahenkilön roolinsa antaen nuorten tehdä omaa työtään – välillä virheitäkin tehden. Yhteinen pohdiskelu voi toki olla paikallaan, mutta kilpailunomainen tilanne on tarkoitettu itseopiskelua ja itseluottamuksen keräämistä varten. Maaliin ei ole mitään kiirettä, sillä kaikki saavat kannustuspalkinnon.

Kuntosuunnistuksen lisäohjeet – yhteislähtö

Yhteislähtöön pääsevät mukaan vain ne, jotka ovat ilmoittautuneet ja maksaneet ennakkoon. Heille on varattu numerolappu samassa paikassa kuin kilpasarjoillekin. Numerolappu tulee kiinnittää omilla hakaneuloilla.

Lähtöön tulee saapua 10 minuuttia ennen omaa yhteislähdön lähtöaikaa. Lähtöalueelle siirrytään emit nollauksen kautta. Lähdössä toimitaan kuuluttajan ohjeen mukaisesti. Omalle lähtöpaikalle pitää siirtyä 2 minuuttia ennen lähtöaikaan. Kartan saa toimitsijalta käteen 1 minuutti ennen lähtöaikaa. Kartan saa avata vasta lähtöhetkellä.

Kuntosuunnistuksen lisäohjeet – vapaa lähtöaika

Yhteislähdön jälkeen noin kello 11:15 alkaen kuntosarjojen lähtöpaikalla toimitaan omatoimisesti. Muista nollata emit-kortti lähtöpaikalla. Suoritusaika alkaa nollauksesta.

Ennakkoon ilmoittautuneet ja maksaneet saavat karttansa infosta. Infosta voi myös ostaa karttoja kello 13:00 saakka.

Maksuksi kuntosuunnistuksessa käyvät käteinen sekä seuraavat liikuntasetelit Tyky, Smartum ja Virike ja Smartum-verkkomaksu, josta pitää esittää tosite ilmoittauduttaessa infossa.

Huom! Alla olevassa ladattavassa tiedostossa on nähtävillä myös sarjat ja matkat -taulukko sekä lasten lähdön periaatekaavio.