Nuorisotoiminta

Hakassa suunnistaminen on kivaa!

Haluamme tarjota kaikille suunnistuksesta innostuneille lapsille ja nuorille mahdollisuuden osallistua toimintaamme. Toimintamme on suunniteltu urheilijan polulle, joka mahdollistaa jokaiselle osallistumisen iän ja taitotason mukaiseen toimintaan. Suunnistus on hauska harrastus, joka mahdollistaa leikinomaisen toiminnan luonnossa tai tavoitteelisemman urheilun ja kaikkea siltä väliltä.

Nuorten harjoitukset pidetään  Valkeakosken lähialueen maastoissa, joihin voit helposti kulkea pyörällä tai jalkaisin. Talvikaudella saliharjoitukset on Naakan koululla.

Ajankohtaista

Suunnistuskoulun harjoitukset täydessä vauhdissa, mutta vielä ehtii mukaan! Ole rohkeasti yhteydessä ja ilmoittaudu mukaan.

HIPPO-Suunnistuskoulu

Suunnistukoulumme alkaa Perheseikkailulla 22.4. Apianniemen seikkailupuistossa. Tapahtumassa pääset yhdessä vanhempiesi kanssa tutustumaan suunnistukseen ja saat lisätietoja toiminnastamme.


HIPPO-suunnistuskouluun voi ilmoittautua etukäteen tai vasta Perheseikkailun jälkeen. Suunnistukoulu jatkuu Perheseikkailun jälkeen maanantaisin lokakuun alkuun saakka (pl. keästauko heinäkuussa).

Suunnistuskoulussamme toimii Starttiryhmä 7-9 vuotiaille ja perheryhmä oman aikuisen kanssa suunnistaville alle 7-vuotiaille.

Järjestämme Hippo-suunnistuskoulua yhteistyössä OP-Etelä Pirkanmaan kanssa.

Starttiryhmä

Ryhmässä maastossa liikutaan pienissä ryhmissä tai pareittain.

Ryhmässä tutustutaan luontoon, perusliikuntataitoihin ja opetellaan suunnistuksen alkeet tutun ohjaajan kanssa. Ryhmään voivat osallistua sekä ensikertalaiset että aiemmin suunnistuskoulussa olleet 7-9-vuotiaat.

Perheryhmä

Alle 7-vuotiaat voivat osallistua oman aikuisen kanssa perheryhmään, jossa suunnistusharjoitus tehdään oman aikuisen kanssa.

Startti- ja perheryhmien harjoitukset sisältävät leikin tai pelin, opetustuokion ja suunnistuharjoituksen. 

Suunnistukoulu kokoontuu maanantaisin kello 18.00. Harjoituksen kesto on yleensä noin yksi tunti.

Nuorten suunnistusryhmät

Vuonna 2015 ja aiemmin syntyneet voivat ilmoittautua Tsemppi ja Vauhti suunnistusryhmiimme. Kesäkaudella pääharjoitus on aina maanantaisin yhdessä suunnistuskoulun kanssa kello 18.00. Toinen harjoituksemme on perjantaisin toukokuun loppuun saakka. Lisäksi on muita harjoituksia ja leirejä erillisen kalenterin mukaisesti.

TSEMPPI-ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu noin 9-11 -vuotiaille, joiden taitotasona on pääasiassa oman ikäluokan rasti- ja tukireitti. 

Ryhmässä keskitytään perusliikuntataitojen opetteluun ja uskaltaudutaan suunnistamaan ikäluokalle tyypillisiä suunnistustehtäviä. 

Tsemppi-ryhmässä järjestetään keväällä 2024 suunnistuksen aloituskurssi niiden kanssa, jotka eivät aiemmin ole suunnistaneet

Tsemppi-ryhmän harjoitukset sisältävät liikunnallisen osuuden ja suunnistusharjoituksen sekä siihen liittyvän taitojen opetuksen ja palautteen. 

Harjoitukset ovat ympärivuoden maanantaisin ja ryhmään kuuluvat voivat osallistua myös vanhempien harjoituksiin halutessaan.

Tsemppi-ryhmän toimintaan voit tulla mukaan maalis-huhtikuun aikana!

VAUHTI-ryhmä

Vauhtiryhmä on tarkoitettu suunnistajille, joiden taitotasona on oman ikäluokan suora suunnistusrata (H/D 12 ->).

Ryhmässä suunnistusta voi harrastaa omalla tasollaan ja omien tavoitteidensa mukaisesti. Harjoituksissa vahvistetaan suunnistustaitoja ja kannustetaan monipuoliseen liikunnan harrastamiseen. 

Osa ryhmän nuorista kilpailee ja harjoittelee tavoitteellisesti, osalle suunnistus on kiva harrastus hyvässä porukassa ilman menestyspaineita.

Vauhti-ryhmän harjoitukset sisältävät monipuolisia suunnistusharjoituksia ja fyysisiä harjoituksia. Ryhmässä opetellaan myös analysoimaan omaa suunnistussuoritusta.

Harjoitukset ovat ympäri vuoden maanantaisin ja perjantaisin (talvisin) ja torstaisin (kesällä). Ryhmään kuuluvat voivat osallistua myös jaoston muuhun harjoitustoimintaan.

Ryhmästä on mahdollisuus siirtyä noin 15-vuotiaana valmennusryhmämme toimintaan.

Ilmoittautuminen 2024

Ryhmiin ilmoittautuminen kaudelle 2024 on avoinna Suomi Sportissa. 

Ennen ilmoittautumista voi tulla tutustumaan treeneihin ja toimintaamme. Tutustumisesta on hyvä ilmoittaa Akulle tai Pirjolle etukäteen.

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan toimintamaksu 2024, josta saat tarkemmin tietoa Nuorisotoiminnan ohjeet sivulta.

Suunnistusryhmiin ilmoittaudutaan alla olevista linkeistä:

Vauhti-ryhmä 

Tsemppi-ryhmä

Startti- ja perheryhmä (Hippo-suunnistuskoulu)


Ohjeet ryhmään liittymiseen


Lisätietoja ilmoittautumiseen liittyen voit kysyä:

Ilmoittautumiset ja monet muut asiat Pirjo Nieminen, 040 7246169

nuorisovastaava Aku Virjula, avirjula@gmail.com, 0405901112