Junnusuunnistuksen ennakko

Junnusuunnistuksen ennakko

Hakan perinteiset Junnusuunnistukset järjestetään tänä vuonna Valkeakoskella Sääksmäen Rironmäessä Huittulan ja Ritvalan kylien välimaastossa. Perinteestä on kyse, sillä nyt on vuorossa jo 16. Junnusuunnistus. Kilpailukeskuksena ja pääosin kilpailumaastonakin toimii vanha soranottoalue, jonka loivista reunoista on soranottovuosien varrella syntynyt pienipiirteinen rinnemaasto, jossa lukuisat ulkoilijoiden polut risteilevät tuoden helpotusta mutta toisaalta myös haastetta kilpailijoille. Muu osa kilpailualueesta on nopeaa mäntyvaltaista kangasmetsää.

Maaston kumpareiden, notkojen, nenien ja polkujen suuren määrän takia kilpailijoille tarjotaan maastokartta mittakaavaan 1:5000, jotta se olisi aloittelevillekin suunnistajille riittävän selkeälukuinen. Kilpailualue on kooltaan todella pieni, joten lähes kaikki sarjat pääsevät tutustumaan myös kartan kääntöön, jotta ratamerkinnät ovat selkeitä eivätkä peitä kartan kohteita.

RR- ja TR-sarjojen radat on viety alueille, joilta etenemistä tukevat kohteet ovat riittävän selkeästi havaittavissa. Tarjolla on aloittelijoillekin sopivia helppoja oikaisuja sekä konkareitakin mietityttäviä reitinvalintapähkinöitä. Normaalit radat taas sisältävät hyvää harjoitusta ”polkuviidakosta” selviämiseen ja korkeuskäyrienkin ymmärtämiseen. Noita molempia tarvitaan usein mm. Nuorten Jukolan ja KLL:n kisamaastoissa.

Kilpailualueen lähituntumassa on kovapohjaisia pysäköintialueita vanhalla asvalttiasemalla ja soranottoalueella. Ei pysäköintimaksua. Huoltoon kannattaa hyödyntää läheisen Hakalanrannan uimamahdollisuuden. Halutessa voi jättää kilpailijat kilpailukeskuksen kohdalla kylätien linja-autopysäkille ja viedä auton valmiiksi uimarannan pysäköintipaikalle. Etäisyys on 1,1 km.

Muista myös mahdollisuus kiertää oma ratasi uudelleen kisan jälkeen.

Tervetuloa Sääksmäen perinnemaisemiin hakemaan kokemusta nopearytmiseen ”keskimatkan” kisaan.

Valkeakosken Haka / Timo SalonenOpastus uimarannalle

Kilpailukeskus Huittulantie 356 kohdalla ja uimarannan pysäköinti osoitteessa Hakalanranta 38.