Kisaennakko

Kilpailualue ja käyttöhistoria

Hämeen pitkän matkan mestaruudet sekä viestimestaruudet ratkotaan Pälkäneen Kaitamon-Murronmäen maastossa. Kilpailumaasto  sijaitsee Pälkäneen kunnan eteläkärjessä Valkeakosken rajan tuntumassa. Lasten kilpailumaasto rajoittuu kilpailukeskuksena toimivan Kemmon peltoalueen lähimetsiin. 

Aikuisten maastossa ei ole koskaan kilpailtu eikä edes kuntosuunnistettu. Lasten aluetta on puolenkymmentä vuotta käytetty kuntosuunnistuksiin sekä hiihtosuunnistuskilpailuihin. 


Pääosa ensikartoitettua aluetta

Koko kisa-alue käsittää noin 6 km2 alueen, josta ensikartoitusta on reilut 4 km2. Ensikartoitus on tehty vuosien 2020-2022 aikana. Kaitamon alueen päivitys on tehty 2022. 

Kartoituksesta on vastannut pääosin Heikki Hillo. Asko Määttä on kartoittanut maaston eteläosan.  

Ratamestariryhmä on tarvittaessa päivittänyt maastokäynneillään kasvillisuuskuvauksen vastaamaan kilpailuajankohdan olosuhteita. 

Emokartan yhdeksäksi erilaiseksi kilpailukarttaleikkeeksi on jalostanut Seeti Salonen.  


Tilava kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee Kemmon tilan peltoaukeilla. Laajat loivarinteiset nurmipellot luovat erinomaisen kilpailukeskuksen, jossa yleisöalueille ja pysäköinnille löytyy erinomaisesti tilaa. Iso kiitos erinomaisen kilpailukeskuksen saamisesta kilpailun käyttöön kuuluu peltoja viljelevälle Jarmo Aholle.   


Vaativa maasto

Kilpailumaasto on aikuisten osalta haastava sisältäen mukavaa kumpuilevaa korpimaastoa, Murronmäen hienon laajan mäkialueen sekä reitinvalintoja tarjoavia soita, tiheikköjä, hakkuualueita ja aluetta halkovia metsäautoteitä. Aikuisten ratojen ratamestari Rauli Aho tarjoaa runsaasti taitohaastetta mukavassa maastossa.

Lasten kilpailumaasto Kemmon peltoalueen läheisyydessä koostuu erittäin nopeakulkuisesta tasaisesta mäntykangasmetsästä ja hieman kumpuilevasta hyväpohjaisesta väljästä kuusikosta, jossa näkyvyys on pääosin myös hyvä. Alueella on runsaasti metsäteitä ja ajopolkuja sekä muita suunnistusta helpottavia tukielementtejä. Lasten ratojen ratamestari on Timo Salonen.


Kuntosuunnistusta tarjolla, lisenssiä ei tarvita kilpasarjoissakaan

Kuntosuunnistajille on tarjolla kolme rataa sekä H/D21C-radatkin, koska AM-kilpailuissa ei kilparadoillakaan tarvita lisenssiä.  

Haastavaa pitkää matkaa ja kunnon hajonnat sisältävää viestisuunnistusta mukavassa maastossa on siis luvassa - tervetuloa nautiskelemaan

IRMA:ssa pääsee ilmoittautumaan maanantaihin 8.8. asti normaalihinnoin ja keskiviikkoon 10.8.  asti 50% korotetuilla hinnoilla.


Timo Salonen