SM-pitkä Siikaisissa

13.9.2020

Aaro Aho plaketille SM-pitkällä

Vuoden 2020 suunnistuksen pitkän matkan SM-kilpailut suunnistettiin Siikaisten Vuorijärvellä Kankaanpään Suunnistajien ja Siikaisten Sisun isännöiminä. Mukana oli yli 1600 kilpailijaa, joista 19 Hakasta. Aaro Aho suunnisti loistavasti sijalle 10 ja sai kuninkuusmatkan ensimmäisessä yleisen sarjan SM-startissaan heti plaketin. Mitalille hakalaisista suunnisti Reijo Haaja H75-sarjassa voittaen virheettömällä suorituksella ylivoimaisesti kultaa.

Miesten pääsarjan rata oli taidollisesti vaativa ja hieman ylipitkänä todella raskas. Ylivoimainen voittaja Helsingin Suunnistajien Olli Ojanahokin käytti aikaa yli tunnin ja 45 minuuttia voittaen murskaavalla 4,5 minuutin erolla MS Parman Akseli Ruoholan. Aaro osoitti hypänneensä heti ensimmäisenä miesten sarjan vuotenaan suoraan Suomen kärkisuunnistajien joukkoon. Karsinnassa Aaro otti varmasti seitsemännen sijan ja hyvät asetelmat finaaliin. Hienosti Aaro kesti lähes kahden tunnin rasitukset ja vältti väsyneenäkin isot virheet päästen mukaan pääsarjan palkintojenjakoon.

Hakan nuorista parhaan sijoituksen suunnisti H16-sarjan Kalle Taura ollen hienosti viides. Jo karsinnassa Kalle oli lupaavasti neljäs. Samassa sarjassa Rauli Aho teki yhden ison virheen alkumatkasta, nousi jo mitalivauhtiin, mutta toinen pienempi virhe aivan lopussa pudotti sijoituksen seitsemänneksi.

Hakan kokeneista suunnistajista taitosuunnistajana tunnettu Reijo Haaja osoitti tarkkuuden olleen valttia. Kultasuoritukseen jäi pelivaraa yli kaksi minuuttia. Hienosti plaketille suunnistivat hakalaisista myös Arja Nurminen (D65/4.), Timo Saarinen  (H40/6.), Heikki Hillo (H70/6.) ja

Tulosten rajaus: Valkeakosken Haka

M21 16,84 km (Lähti 50, Keskeytti 7, Hylätty 2)