Halikosta viestikokemusta nuorille

27.10.2019

Halikko-viesti oli siirtynyt tällä kertaa lokakuun lopulle, mutta hienosti riitti nuorillamme vielä virtaa osallistua tähän upeaan seuraviestiin. Sää ei tällä kertaa suosinut aivan täydellisesti, mutta sateesta huolimatta tunnelma joukkueessa oli hieno ja huipentui joukkuekavereiden raivokkaaaseen kannustukseen Valtterin sukeltaessa ankkuriosuudelta kohti maalia letkansa kärjessä.

Joukkueemme keski-ikä oli 19,7 vuotta, mikä oli varmasti Hakan kaikkien aikojen ennätys ja saattoipa olla viestin nuorin joukkue, vaikka tukena ja turvana olivat Timo JS ja Janne keski-ikää hieman nostamassa...

Ensimmäisellä osuudella Timo JS varmisti hyvän alun joukkueelle tulemalla vaihtoon alle 1,5 min kärjestä sijalla 18.  Vauhdikkaat Oskari, Rauli ja Ilmari nostivat toisella osuudella sijoitusta vielä viisi pykälää ylemmäs. Se olikin Hakan paras sijoitus tasaisesti edenneessä viestissä. 

Kolmannen osuuden suunnistivat joukkueen nuorimmat Liisa ja Jimi sekä viestispesialisti Milja. Sijoitus oli osuuden jälkeen sama kuin joukkueen numero ja viimevuotinen sijoitus eli 24.  Neljäs osuus oli tänä vuonna vaikeusasteeltaan ja pituudeltaan normaalia haastavampi. Haasteet ottivat vastaan Lauri, Varpu ja Kalle vaihtaen sijalla 27.  

Viides osuus on viimeinen ja pisin yhteisosuus. Hakan miehet lähtivät matkaan järjestyksessä Eerik, Janne ja Seeti.  Sijoitus palautui jälleen kilpailunumeron mukaiseksi ollen 24. Inkalla oli vuorossa 14.  osuus, joka on naisten osuus. Se oli poikkeuksellisesti tänä vuonna pidempi kuin yksikään aiemmista osuuksista. Inka ei aivan ehtinyt lähettää Valtteria matkaan ennen vaihdon sulkeutumista sijoituksen ollessa 27. 

Valtteri pääsi lähtemään yhteislähdössä, joten viestitunnelmaa oli jälleen luvassa. Muutamalla edellisellä osuudella joukkeiden erot olivat kasvaneet niin suuriksi, että meno metsässä oli aika yksinäistä. Ankkurisosuus oli 2 km pidempi kuin naisten osuus. Hienosti Valtteri taisteli miesten joukossa Hakan sijalle 30. Hieno suoritus todella nuorelta joukkueeltamme. 

Ennen viestiä suunnistetttiin yhteislähdöllä ja ilman hajontaai lasten Halikko-juoksu, jossa Reetta nappasi hienosti D13-sarjan 7. sijan. 

Alta löytyvät tulokset ja kuvasta sekä liitteestä  Hakan Halikko-historia.