Aarolle opiskelijoiden MM-viestimitali

27.8.2022

Opiskeljoiden MM-kilpailut suunnistettiin Sveitsissä Bielin kaupungin liepeillä viikko EM-kisojen jälkeen. Kisoihin saavat osallistua alle 25-vuotiaat korkeakouluopiskelijat ja kisaajia olikin miesten sarjassa yli sata. Aaron saaliina kisoista oli erinomaisia sijoituksia henkilökohtaisilla matkoilla ja MM-pronssimitali viestissä.

Aaron kommentit kisoista alla.

Viikko alkoi pitkän matkan kisalla mäkisessä ja runsaspolkuisessa kuusimaastossa, jossa reitinvalinnat ja tarkat rastinotot olivat tärkeitä. Tein ehjän suorituksen ja jaksoin loppuun asti hyvin, ja tuloksena oli mainio 7. sija kovassa kansainvälisessä seurassa.

Keskimatka juostiin korkeammalla vuoren rinteellä hyvin vaikeakulkuisessa kivikkomaastossa. Olin pitkään mukana kärkitaistossa mutta lopussa muutama pieni virhe tiputti sijan ulos kymppisakista sijalle 12, mutta eroa jäi vain reilut 2 minuuttia kärkeen.

Nälkää jäi paljon pitkän matkan maastossa juostuun viimeisen päivän viestiin, jossa juoksin kakkososuutta Teemu Oksasen jälkeen. Lähdin takaa-ajoon 2,5 minuuttia kärjen perään sijalla 11. ja tasaisen vahvalla juoksulla sain kärkiletkan kiinni ja vaihdoin viidentenä. Ankkuri Topi Syrjäläinen nosti sijaa vielä parilla pykälällä ja pääsimme juhlimaan pronssimitalia Ruotsin ja Sveitsin jälkeen.

Kisat oli hienoa päättää mitaliin ja syksyä on hyvä jatkaa tästä eteenpäin. Seuraavaksi vuorossa on pitkän matkan ja keskimatkan SM-kisat, joista tavoitteena on mitalit ja kisapaikka lokakuun alun maailmancupin finaaliin Sveitsiin.