Aaro EM-kisoissa - onnistuneita suorituksia

27.8.2022

Vuoden 2022 suunnistuksen EM-kisat järjestettiin 3.-7.8.2022  Viron Rakveressa. Kilpailut olivat myös osa  maailmancupin kiertuetta. Kisojen ohjelmassa olivat keskimatkan ja pitkän matkan henkilökohtaiset kilpailut sekä viesti.

EM-suunnistukset  kilpailtiin Viron Rakveren peitteisissä ja paikoin ihan läpipääsemättömissä pusikoissa, joissa korostuivat hyvät reitinvalinnat ja maastotyypin tuntemus. Alla Aaron kommentit EM-kisoista.

Pitkällä matkalla onnistuin tekemään tasaisen suorituksen ilman suurempia virheitä mutta juoksu tuntui raskaalta koko matkan ajan. Tein kuitenkin hyvät reitinvalinnat, kahdella välillä joen yli uiden, ja niiden ansioista sijoitukseksi tuli kohtuullisen hyvä 20. sija. 

Keskimatkalla selvitin tieni karsinnasta finaaliin mutta yksi huono reitinvalinta tiheikön läpi verotti sijoja tiukassa kisassa. Kolmanneksi paras suomalainen ja sija 25. oli kuitenkin kohtuullinen onnistuminen. Viestissä aloitin kakkosjoukkueen viikon parhaalla vedolla ja vaihdoin sijalla 11. kärkiletkan hännillä. Kokonaisuutena viikko oli hieno kokemus ja antoi paljon luottoa tulevaan.

Aaro EM-kisoissa Viron Rakveressä