Valkeakosken Iltarastit

Haka järjestää vuosittain iltarastit huhtikuusta syyskuuhun Valkeakoskella ja lähikunnissa. Suunnistussuorituksia kertyy vuosittain yli 1500 ja osanottajamäärä kasvaa vuosittain. Iltarasteilla jokaisen on mahdollisuus tulla tutustumaan suunnistukseen helposti, eikä osallistuminen edellytä Hakan jäsenyyttä. 

Tarjolla on eri tasoiset ja pituiset suunnistusradat ajantasaisilla suunnistuskartoilla. Lisäksi ohjaajamme auttavat ja opastavat alkuun. Tapahtumiimme voi siis osallistua myös ilman aiempaa suunnnistuskokemusta.

Suunnistus on oivallinen kunto- ja terveysliikuntamuoto kaiken ikäisille aikuisille. Elämykset, aivotyöskentely sekä luonnonrauha ovat elementtejä, jotka kuuluvat kiinteästi suunnistuksen lajikuvaan. Luonto tarjoaa oivan paikan irtautua arkirutiineista.

Vuoden 2020 iltarastikauden alku on toteutettu kiintorastityyppisillä Hakan viikkorasteilla. Viikkorastit jatkuvat syyskuulle asti. Tiistaista 9.6. lähtien alkavat myös normaalit Hakan iltarastit.  

Iltarastien rastipisteillä löytyvät viikkorastilaisille rastiliput ja emitit viikon loppuun asti. Kartan voi iltarastien jälkeen tulostaa itselleen karttalinkin avulla tai hakea noutopaikalta keskiviikkoaamusta lähtien valmiiksi tulostettuna. Viikkorastien maksukäytäntö ei muutu, mutta karttalinkin lähetyksissä voi olla aiempaa pidempiä viiveitä, joten maksakaa ajoissa verkossa, jotta varmasti saatte karttalinkin ajoissa suunniteltuun metsäretkeen mennessä. 

Viikkorastit ovat paikoillaan keskiviikkoaamusta sunnuntai-iltaan klo 18 asti. Joka viikko julkaistaan uudet viikkorastit samalla aikataululla. Lähdöstä ja maalista löytyy kuitunauha ja rasteilta rastilippu sekä Emit-leimasin, jossa rastitunnus (koodi). Kartan voi tulostaa itse (karttalinkki) tai hakea noutopaikalta valmiiksi tulostettuna em. aikataululla. Lue lisää viikkorastien ohjeista.

Viikkorastikalenteri  

Tapahtuman karttalinkki päiväyksessä sekä Rastilippu.fi

PäiväKarttaLisätietojaRatamestari
7.-12.4.Heritynniemi
TOS/TiHuo
14.-19.4.RironmäkiRadat 4,3 km, 3,7 km, 2,7 km ja 1,7 kmTOS
21.-26.4.Kaakonoja
SeJok
28.4.-3.5.KannistonmäkiNormaalia lyhyempi mutta vaativampi D-rata.TOS
5.-10.5.Viuha
TKos
12.-17.5.Koivuniemi
TVen
19.-24.5Kivimäki
AANur
26.-31.5.Kaapelinkulma
TOS
2.-7.6Eerola
TOS
Katsoloppukausiiltarastikalenterista

Ilta- ja viikkorastikalenteri  

Tapahtuman karttalinkki päiväyksessä sekä Rastilippu.fi

Viikkorasteilla Mustikkavuori ja Sointula-Kerhomaja rasteilla vain koodillinen kuitunauha.

PäiväKarttaLisätietojaRatamestari
9.6.Mahlianmaa
SeJok
16.6.Valto
TiKos
23.6.Äimälä
AaA
30.6.Leppälä
TOS
7.7.Ristikallio
THuo
14.7.Aivujärvi
VaRa
21.7.Pappilanniemi
LaReNi
28.7.Saukonkorpi
JoeAal
4.8.Roukko-Ulvaja
MaTun
11.8.Mustikkavuori
SeSal
18.8.Sointula-Kerhomaja
MaTun
25.8.Huhdankorpi
ToVe
1.9.Kivivuori
AANur
8.9.NälkäkallioHaastavat radat. Hieno maasto.AaA
15.9.Lotila-Vanhakylä
MaTun
22.9.Kaitamo
AaA
LA
26.9.
Roominvuori, KuohenmaaSyksyn kymppi ja      A, B, C, D
Lähdöt klo 10-12
TOS

Koronatartuntojen välttämiseksi

 • Älä tule hengitystieoireisena iltarasteille
 • Paikalle vain tapahtumaan osallistuvat
 • Desinfioi kätesi jo lähtiessäsi kulkuvälineeltäsi kartan ostoon
 • Pidä jonoissa, odotteluvaiheessa ja rasteilla riittävästi etäisyyttä muihin
 • Desinfioi kätesi lähdössä ja maalissa (ennen emit-kortin purkua)
 • Anna rasteilla edellisen leimata rauhassa turvaetäisyys pitäen
 • Vältä rastilla turhia kosketuksia kapulaan ja leimasimeen
 • Jälkispekuloinnit vasta kulkuvälineiden luona - ei tulospalvelun ääressä

Näin toimit iltarasteilla

Valmistautuminen

Katso tapahtumapaikan sijainti ja opastus nettisivuiltamme tai Rastilippu-palvelusta hyvissä ajoin. Rastilippupalvelun käyttäjän voit myös ilmoittautua ja maksaa palvelussa (tulossa).

Tarvitset säänmukaiset ulkoiluvarusteet ja karttasuojuksen (A4-muovitasku). Kompassi on suunnistajan apuväline pidemmillä radoilla, mutta alkuun pärjäät ilmankin. Ajanottoon tarvitset emit-kortin, jonka voi myös vuokrata tapahtumapaikalta.

Suosittelemme saapumista jalkaisin, polkupyörällä tai kimppakyydeillä. Noudata tapahtumapaikalla opasteita ja pysäköi autosi aina niin, että se ei haittaa muita tienkäyttäjiä ja liikkujia.

Ilmoittautuminen

Tapahtumapaikalla on ilmoittautumispiste, jonne kaikkien tulee ilmoittautua ennen suoritusta. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan iltarastimaksu. Viikkorastimaksua ei tässä yhteydessä ole mahdollista maksaa.

Ilmoittautumispisteen läheisyydessä on mallikartat kaikista radoista. Valitse ennen ilmoittautumista oma ratasi. Kysy rohkeasti neuvoa radan valintaan!

 • A - rata 5 – 7 km Vaativa
 • B – rata 3 – 5 km Vaikeahko
 • C – rata 2 – 4 km Helppo
 • D – rata 1 – 2 km Helppo aloitteleville

Ilmoittautuminen on mahdollista kello 17-19 välisenä aikana.

Maksut ja maksutavat

 • Aikuiset 7,00 €
 • Nuoret alle 20 v 4,00 €
 • Hakan nuoret alle 20 v ja Hakan opiskelijat ilmaiseksi
 • Perhemaksu 15 € (kolme karttaa)
 • Sarjalippu 10 kpl 50 €
 • Sarjalippu 5 kpl 30 €
 • Emit-lainaus 1,00 €

Maksuksi käy käteinen sekä seuraavat liikuntasetelit Tyky, Smartum ja Virike ja Smartum-verkkomaksu, josta pitää esittää tosite ilmoittauduttaessa.

Metsään

Ilmoittautumispisteeltä opastetaan lähtöpaikalle. Lähtöpaikka on tulostettu ratakarttaan kolmiolla. Lähtöpaikalla emit-kortti nollataan ja suoritus alkaa. Jos et halua aikaa voit lähteä metsään ilman emit-korttia. Kysy tarvittaessa neuvoa emitin käyttöön toimitsijalta ennen lähtöä.

Autonavain ja muu arvo-omaisuus kannattaa jättää tapahtumapaikalle toimitsijoiden silmän alle.

Maaliin

Maali sijaitsee yleensä lähellä tapahtumapaikkaa. Maalista voit siirtyä rauhassa ilmoittautumispisteelle, jossa emit-korttisi luetaan tai saapumisesi metsästä kirjataan, jos et halua aikaa.

MUISTA AINA ILMOITTAUTUA TOIMITSIJALLE TULTUASI MAASTOSTA!

Tulokset

Tulokset julkaistaan nettisivuillamme tämän sivun vasemmassa valikossa ja Rastilippupalvelussa. Jos et halua aikaasi tai nimeäsi nettiin ilmoita siitä toimitsijalle.

Iltarastit eivät ole kilpailu, voit halutessasi analysoida suoritustasi ja oppia lisää tutkimalla väliaikoja.


Muistathan nämä!
• Tutustu tapahtuman ohjeisiin.
• Valitse rata taitosi ja kuntosi mukaan.
• Kysy rohkeasti neuvoa ja apua.
• Luonto on yhteinen: jokamiehen oikeudet tuovat myös velvollisuuksia ja vastuuta.
• Aisti ja havainnoi luontoa.
• Auta loukkaantunutta ja eksynyttä.
• Varo liikennettä ajoteillä.
• Älä poikkea kielletyille alueille (mm. pihoille ja pelloille).
• Ilmoittaudu myös tapahtuman maalissa, vaikka et kiertäisikään koko rataa.
• Nauti löytämisen riemusta!


Ohjeita suunnistukseen

https://www.suunnistus.fi/

Näin toimit viikkorasteilla

Valmistautuminen

Katso viikkorastien sijainti ja opastus nettisivuiltamme iltarastikalenterista tai Rastilippu-palvelusta. Rastilippupalvelussa et voi maksaa etkä ilmoittautua. Kartan voi tulostaa itse (saat sähköpostiisi linkin) tai hakea viikkorastikarttojen noutopaikalta (Rantatie 11) valmiiksi tulostettuna keskiviikkoaamusta lähtien. 

Maksa karttamaksusi hyvissä ajoin muutamaa päivää ennen suunnittelemaasi suunnistusretkeä, mikäli haluat tulostaa kartan itse.  Selvitä tulostettujen karttojen noutopaikka alta ohjeista.

Tarvitset säänmukaiset ulkoiluvarusteet ja karttasuojuksen (A4-muovitasku). Kompassi on suunnistajan apuväline pidemmillä radoilla, mutta alkuun pärjäät ilmankin. Ajanottoa ei ole, eikä Emit-korttia tarvita.

Tarjolla olevat ratavaihtoedot.

 • A - rata 5 – 7 km Vaativa
 • B – rata 3 – 5 km Vaikeahko
 • C – rata 2 – 4 km Helppo
 • D – rata 1 – 2 km Helppo aloitteleville

Viikkorastit ovat paikoillaan keskiviikkoaamusta ainakin sunnuntai-iltaan klo 18 asti.  

Maksut ja maksutavat

 • Normaali karttamaksu 5,00 € / kartta
 • Hakan nuoret (alle 20-v) ja Hakan opiskelijat ilmaiseksi

Ensisijainen maksutapa on verkkomaksu suoraan Valkeakosken Hakan suunnistusjaoston tilille 

FI10 5494 0940 0042 96 

 1. Jos tulostat kartan itse, merkitse maksun viitteeksi sähköpostiosoitteesi ja sen tiistain päivämäärä, jonka viikon karttaa maksu koskee (jotta saat oikean linkin).
 2. Jos haet kartan noutopaikalta, merkitse viitteeksi nimesi  ja sen tiistain päivämäärä, jonka viikon karttaa maksu koskee.

Mikäli vain käteismaksu on sinulle mahdollinen tai haluat käyttää liikuntaseteleitä,  voit jättää maksun myös noutolaatikkoon. Käteismaksu mielellään seteleinä. Vastaanotamme seuraavia nimellisiä liikuntaseteleitä: Tyky, Smartum ja Virike. Jätä Smartum-verkkomaksusta tosite noutolaatikkoon. Merkitse noutolaatikon osallistujaluetteloon nimesi ja maksutapasi (tilille, käteinen, liikuntaseteli, Hakan juniori).

Kartta

Mikäli suoraan tilille maksaessasi kirjoitat viitteeksi oman sähköpostiosoitteesi, saat viiveellä (max 1 vrk) sähköpostiisi päivämäärän mukaisen linkin karttakansioon, josta voit valita sinulle sopivan radan. Kartat ovat PDF-tiedostoina. Mikäli et saa karttalinkkiä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen, voit soittaa tai tekstata numeroon 0400 848 948 tai laittaa sähköpostia osoitteeseen timo.o.salonen@gmail.com. Hakan juniorit voivat tilata karttalinkin näiden yhteystietojen kautta. 

Mikäli haluat valmiiksi tulostetun kartan, voit noutaa sen maksun jälkeen tai maksaessasi noutopaikalta. Noutopaikka löytyy osoitteesta Rantatie 11, Valkeakoski. Kävele pikkuportista sisään ja mene rappusten luokse, mistä löytyy noutolaatikko.  Uudet kartat ovat noudettavissa keskiviikkoaamuna.

Metsässä

Pysäköi kulkuvälineesi aina niin, että se ei haittaa muita tienkäyttäjiä ja liikkujia.

Pysäköinti on joko lähdön tai maalin vieressä, ellei sitä ole erikseen merkitty karttaan P-kirjaimella. Lähtöpaikka on tulostettu ratakarttaan kolmiolla.  Jätä arvo-omaisuus autoon ja laita autonavain varmaan paikkaan. Jos otat avaimen mukaasi, laita se vetoketjulliseen taskuun, jota et aio avata suunnistaessa.

Maali sijaitsee yleensä lähellä lähtöpaikkaa.  Lähdöstä ja maalista löytyy rastilippu ja rasteilta lisäksi muutaman päivän ajan iltarastien jälkeen rastitunnus (koodi) ja loppuviikon kuitunauha ilman koodia.. 

Tulokset

Viikkorasteilla ei oteta aikaa eikä tuloksia julkaista.

Muistathan nämä!
• Tutustu tapahtuman ohjeisiin.
• Valitse rata taitosi ja kuntosi mukaan.
• Kysy rohkeasti neuvoa ja apua.
• Luonto on yhteinen: jokamiehen oikeudet tuovat myös velvollisuuksia ja vastuuta.
• Aisti ja havainnoi luontoa.
• Auta loukkaantunutta ja eksynyttä.
• Varo liikennettä ajoteillä.
• Älä poikkea kielletyille alueille (mm. pihoille ja pelloille).
• Nauti löytämisen riemusta!

Ohjeita suunnistukseen

https://www.suunnistus.fi/

Karttojen noutopaikka

Palautelomake

Haluamme kehittää iltarastejamme. Anna meille palautetta alla olevalla lomakkeella. Palautteesi voi liittyä esimerkiksi palveluun, ratoihin tai karttaan.