Tuplaennätys Napapiiri-Jukolassa

29.8.2021

Hakan suunnistajat osallistuivat neljän Venla-joukkueen ja kolmen Jussi-joukkueen voimin Napapiiri-Jukolaan Rovaniemellä. Kotiin tuomisina olivat Jukola-tunnelma ja tyytyväisyys haastavien ratojen selättämisestä sekä Hakan miesten ykkös- ja kakkosjoukkueiden kaikkien aikojen parhaat sijoitukset. 

Napapiiri-Jukolaan oli ilmoittautunut yhteensä 2214 joukkuetta – Venloihin 998 joukkuetta ja Jukolaan 1216 joukkuetta eli yhteensä 12 504 kilpailijaa. Edellisellä kerralla Kangasalla oli mukana yli 20 000 harrastajaa. Suomen lisäksi joukkueita oli koronasta huolimatta 11 maasta. Vaikka normimäärästä oli yli kolmannes poissa, oli tunnelma upeassa kisakeskuksessa entinen lukuun ottamatta väljyyttä, jonka laaja keskus ja palvelujen asettelu sekä runsaat katsomotilat mahdollistivat.

Hakan miesten ykkösjoukkue Aaro Aho, Rauli Aho, Ilmari Aho, Timo Saarinen, Jussi Nurminen, Seeti Salonen ja Valtteri Rantala taisteli uuteen Hakan ennätykseen sijalle 70 ja kakkosjoukkue Toni Venäläinen, Kalle Taura, Matti Takala, Eerik Aaltio, Lauri Nieminen, Janne Joensivu ja Joonas Salminen myös kaikkien aikojen parhaaseen kakkosjoukkueen sijaan 162

Haka 1 aloitti todella vahvasti sijoituksen ollessa kahden osuuden jälkeen 27. Myös 17-vuotiaan Rauli Ahon sijoitus osuusajoissa oli 27. Huikea suoritus nuorelta joukkueelta, jossa oli neljä alle 20-vuotiasta. 

Haka 2 onnistui myös kokonaisuudessaan erinomaisesti sijoituksen parantuessa lähes joka osuudella. Tykkijuoksun tehneen Eerik Aaltion osuussijoitus oli peräti 71. Haka 3 oli hyvällä sijalla 522 kuudennen osuuden lopussa, mutta ankkuria ei joukkueella ollut. 

Hakan naisjoukkueiden sijoitukset olivat 315, 426, 568 ja 663. Nuoret Inka Joensivu ja Reetta Nieminen aloittivat vahvasti Haka 1:n sijoituksen ollessa toisessa vaihdossa 144.

Napapiiri-Jukolan tulokset