Mannamailit la 8.10. klo 10 Pälkäneellä

6.10.2022

Mannamailit suunnistettiin tänä vuonna Murronmäen hienoissa maastoissa uudella Heikin ja Askon tekemällä kartalla. Radat kulkivat uuden kartan vähiten käytetyillä ja hienoimmilla alueilla. 

Tulokset

Väliajat

Tasoitetut kokonaistulokset

Tasoittamattomat kokonaistulokset


Ohjelmassa oli siis jälleen neljä mailin mittaista mikrosuunnistusrataa (1:5000) tasoituskertoimin. Mailit 1 ja 3 olivat vain puolet suunnistaneille. Kaksi ensimmäistä mailia (1 ja 2) kierrettiin Saukontieltä käsin (pysäköinti Saukontie 623, Pälkäne tienvarteen) ja kaksi viimeistä  Murromäen laanilta (Valkeakoskentie 399, Pälkäne). 

Kokonaistuloksiin pääsi kaikki neljä mailia kiertämällä. Sarjoja oli neljä: naiset tasoituksin ja ilman tasoituksia sekä miehet tasoituksin ja ilman tasoituksia.


Alla kuvaus maileista.


Maili 1 - hyvää hämäläistä käyräsuunnistusta

Lähtö pysäköinnin vierestä. Rata kulkee hienossa väljässä männikössä, jossa on mukavasti käyriä ja muodot myös näkee. Pohja on hieman kivikkoinen, mutta ei sanottavasti haittaa vauhdinpitoa. Maili rajautuu sopivasti niin, että turvallinen nuorimmillekin suorien ratojen kiertäjille. Tällä maililla kannattaa kaikkien aloittaa. Toisen mailin lähtö on maalin läheltä tieltä, jossa myös ensimmäisen mailin tulokset kirjataan järjestelmään. Takaisin autoille on tulospalvelusta matkaa 350 m.


Maili 2 - vauhdinpitoa ja vaativaa peitteistä

Toinen maili on kaksijakoinen. Väljästä kuusikosta siirrytään peitteiseen kuusikkoon, missä oikeassa suunnassa pysyminen estää isot virheet. Peitteisessä osassa pohja on hyvää ja nopeakin etenemisvauhti on mahdollista, mutta täällä ei kannata tipahtaa kartalta. Lopussa taas saa karauttaa leuka ylhäällä rasteja kohti. Maalin vieressä on tulosplavlu, josta 350 m loppuverryttely autoille.


Tässä välissä on siirtyminen toiseen kisakeskukseen.


Maili 3 - selväpiirteistä ja pienipiirteistä nautiskelua

Lähtöpaikka on pysäköinnin vieressä. Kolmas maili tarjoaa hyvää pohjaa ja kaipaa erilaisia suunnistustekniikoita. Alku ja loppu on suoraviivaista ja vauhdikasta. Välissä pitää lukea kartan käyrät todella tarkkaan, että rastinotto on sujuvaa. Tarkasta koodi aina! Siirry maalista pysäköintiin, jossa on tulospalvelu ja lähtö viimeiselle mailille.


Maili 4 - rytmitystä ja rytmitystä

Lähtöpaikka on sama kuin maililla 3. Neljäs maili vaatii rytmitystä. Haasteet vaihtuvat moneen kertaan ja virheittä selvinnyt on kartanluvun kunkku. Mutta pelkästään näpertämällä ei voi olla nopein. Tarkasta koodi aina! Maaliin juoksu on nautiskelua... Maalista pysäköintiin, jossa on tulospalvelu.


TOS