Kisaennakko

Kilpailualue & käyttöhistoria

Valkeakosken Hakalla on kunnia järjestää suunnistuksen sotilaiden henkilökohtainen SM-kilpailu yhdessä Panssariprikaatin kanssa tiistaina 26.9. Suomenmestaruuksista mitellään aivan Valkeakosken ja Pälkäneen rajalla Murronmäen maastossa, jossa on edellisen kerran kilpailtu vuonna 2022 Hämeen ja Päijät-Hämeen pitkänmatkan ja viestin aluemestaruuksista.

Panssariprikaatista on kilpailukeskukseen reilun puolen tunnin ajomatka.

Kartta ahkerassa käytössä

Kartta on kokonaisuudessaan noin 8,5 km2 laaja, mutta arvoitukseksi jää kuinka suuri on kisa-alueeksi rajattu alue. Alue on ensikartoitettu Asko Määtän ja Heikki Hillon toimesta vuosina 2020-2022, ajantasaistus Seeti Salonen & Heikki Hillo 8-9/2023.

Tarjoamme lajisääntöjen mukaiset mittakaavat, eli M45 ja vanhemmat sarjat saavat nauttia 1:7500 kartasta ja muilla on käytössä 1:10 000 kartta viiden metrin käyrävälillä.

Tilava kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee Kemmon tilan peltoaukeilla. Laajat loivarinteiset nurmipellot luovat erinomaisen kilpailukeskuksen, jossa yleisöalueille ja pysäköinnille löytyy erinomaisesti tilaa. Iso kiitos erinomaisen kilpailukeskuksen saamisesta kilpailun käyttöön kuuluu peltoja viljelevälle Jarmo Aholle.   

Maasto haastaa ja palkitsee

Kilpailumaasto on kaksijakoinen. Murronmäen laaja mäkialue haastaa niin käyränlukutaitoa kuin fysiikkaa tarjoten jopa pienen maistiaisen Sveitsiläistä rinnesupikkoa. Vastapainoksi on myös kumpuilevaa korpimaastoa, jossa näkyvyys on hyvä, mutta maastopohja raskas.

Alueella on tehty lähiaikoina metsänhoidollisia toimenpiteitä, mutta ydinalueet ovat onneksi näiltä säästyneet. Reitinvalintoihin tuo mukavan lisämausteen aluetta halkovat metsäautotiet, suot ja tiheiköt. Etenkin tiheiköt voivat olla välillä hyvinkin karuja, joten vihreää väriä kannattaa kunnioittaa.

Murronmäen maaston nimeä mukaillen: Iske ja Murra!

- Seeti Salonen / Ratamestari