Kisaennakko

Kilpailualue ja käyttöhistoria

Hämeen keskimatkan mestaruudet ratkotaan Valkeakosken Metsäkansan Torninmäen maastossa äitienpäivänä 14. toukokuuta. Ikäluokille 8-14 -vuotiaat on tarjolla aluekilpailu. 

Kilpailumaasto  sijaitsee Valkeakosken länsiosassa 4,5 km moottoritien liittymästä 33 itään Valkeakosken suuntaan tietä 304 pitkin.  Maastosta ei ole aikaisempaa suunnistuskarttaa eli alueella ei ole kilpailtu eikä edes kuntosuunnistettu aiemmin.


Alue ja kartta

Koko kartan alue on 6,5 km2 laaja, mutta kisa-alue on rajattu noin 2,2 km2 suuruiseksi sisältäen suunnistuksen kannalta alueen parhaimmat maastonosat. Alueen on kartoittanut Reijo Haaja vuosien 2021-2022 aikana.

Ratamestariryhmä päivittää kartan kasvillisuuskuvauksen vastaamaan kilpailuajankohdan olosuhteita kevään 2023 maastokäynneillään. Samalla päivitetään mahdolliset metsätalouden aiheuttamat muutokset, joita ei talven aikana ilmoitusten mukaan pitäisi juurikaan olla. 

Mittakaavat on sovitettu am-keskimatkasta kahden viikon päässä odottavan SM-keskimatkan mukaiseksi eli aikuisten sarjat H/D45- saavat suunnistaa 1:7500 kartalla samoin kuin alle 14-vuotiaat. Muille tarjolla on normaali 1:10000 viiden metrin käyrävälillä.


Kovapohjainen pysäköinti ja kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee upean Torninmäen vieressä kivimurskaamolla. Kilpailukeskukseen johtava 800 m pitkä ja kuorma-autojliikennettä varten tehty leveä Torninmäen tie antaa hyvät tilat pysäköinnille. Varapysäköinti on 2 km päässä konehallin pihassa, josta johtaa pyörätie opastuksen alkuun. 

Vaikka matka kilpailukeskukseen on varsinkin Tampereen seudulla asuville todella lyhyt, toivomme kilpailijoiden tulevan mahdollisimman täysillä yhteiskyytiautoilla, jotta varapysäköintiin ei tarvitsisi ketään ohjata. Toki yhteiskyyti on myös ympäristöteko.

Iso kiitos kilpailukeskuksen ja pysäköintimahdollisuuksien saamisesta kilpailun käyttöön kuuluu kivimurskaamossa toimivalle Kärjenniemen Konepalvelu Oy:lle


Hieno maasto

Kilpailumaasto on monipuolista ja vaihtelevaa sisältäen muutaman hienon mäkialueen. Reitinvalintamahdollisuuksia tarjoavat muutamat polut, tiheiköt, kivikot ja suot. Näkyväisyys on alueella lähes kauttaaltaan hyvä,  joka yhdistettynä monin paikoin hyväpohjaisiin mäkialueisiin antaa kilpailijalle välillä mahdollisuuden käyttää kaiken fyysisen potentiaalinsa.  Aikuisten ratojen ratamestarina toimii viime syksyn am-pitkänmatkan ratamestari  Rauli Aho. 

Lasten kilpailumaasto on pääosin hyväpohjaista, Torninmäen loivaa rinnealuetta hyödyntävää mäntykangasmetsää, jossa näkyvyys on hyvä. Alueella on riittävästi polkuja sekä muita suunnistusta helpottavia tukielementtejä. Lasten ratojen ratamestari on Timo Salonen.


Kuntosuunnistusta tarjolla, lisenssiä ei tarvita kilpasarjoissakaan

Kuntosuunnistajille on tarjolla kolme rataa, mutta huomatkaa, että AM-kilpailuissa ei kilparadoillakaan tarvita lisenssiä.  

Miellyttäviä suunnistuskokemuksia mukavassa maastossa on siis luvassa - tervetuloa nautiskelemaan

Ilmoittautuminen avataan pääsiäisen jälkeen. IRMA:ssa pääsee ilmoittautumaan maanantaihin 8.5. asti normaalihinnoin ja keskiviikkoon 10.5.  asti 50% korotetuilla hinnoilla.


Tervetuloa valmistautumaan SM-keskimatkalle!

Timo Salonen