Valkeakosken Iltarastit

Haka järjestää vuosittain iltarastit huhtikuusta syyskuuhun Valkeakoskella ja lähikunnissa. Suunnistussuorituksia kertyy vuosittain yli 1500 ja osanottajamäärä kasvaa vuosittain. Iltarasteilla jokaisen on mahdollisuus tulla tutustumaan suunnistukseen helposti ja osallistuminen ei edellytä jaoston jäsenyyttä.

Tarjolla on eri tasoiset ja pituiset suunnistusradat ajantasaisilla suunnistuskartoilla. Lisäksi ohjaajamme auttavat ja opastavat alkuun. Tapahtumiimme voi siis osallistua myös ilman aiempaa suunnnistuskokemusta.

Suunnistus on oivallinen kunto- ja terveysliikuntamuoto kaiken ikäisille aikuisille. Elämykset, aivotyöskentely sekä luonnonrauha ovat elementtejä, jotka kuuluvat kiinteästi suunnistuksen lajikuvaan. Luonto tarjoaa oivan paikan irtautua arkirutiineista.

Rastilippu-palvelussa ei ole vielä mahdollisuutta ilmoittautua - palvelu tulee käyttöön mahdollisimman pian.

Kalenteri

21.9. (LA)KaakonojaSyksyn-10

Näin toimit iltarasteilla

Valmistatuminen

Katso tapahtumapaikan sijainti ja opastus nettisivuiltamme tai Rastilippu-palvelusta hyvissä ajoin. Rastilippupalvelun käyttäjän voit myös ilmoittautua ja maksaa palvelussa (tulossa).

Tarvitset säänmukaiset ulkoiluvarusteet ja karttasuojuksen (A4-muovitasku). Kompassi on suunnistajan apuväline pidemmillä radoilla, mutta alkuun pärjäät ilmankin. Ajanottoon tarvitset emit-kortin, jonka voi myös vuokrata tapahtumapaikalta.

Suosittelemme saapumista jalkaisin, polkupyörällä tai kimppakyydeillä. Noudata tapahtumapaikalla opasteita ja pysäköi autosi aina niin, että se ei haittaa muita tienkäyttäjiä ja liikkujia.

Ilmoittautuminen

Tapahtumapaikalla on ilmoittautumispiste, jonne kaikkien tulee ilmoittautua ennen suoritusta. Ne jotka eivät ole maksaneet Rastilippupalvelussa maksavat kartan ennen suoritusta.

Ilmoittautumispisteen läheisyydessä on mallikartat kaikista radoista. Valitse ennen ilmoittautumista oma ratasi. Kysy rohkeasti neuvoa radan valintaan!

• A - rata 6 – 7 km Vaativa
  • B – rata 4 – 5 km Vaikeahko
  • C – rata 3 – 4 km Helppo
  • D – rata 1 – 2 km Helppo aloitteleville

Ilmoittautuminen on mahdollista kello 17-19 välisenä aikana.

Maksut ja maksutavat

• Aikuiset 7,00 €
  • Nuoret alle 20 v 4,00 €
  • Hakan nuoret alle 20 v ja Hakan opiskelijat ilmaiseksi
  • Perhemaksu 15 € (kolme karttaa)
  • Sarjalippu 10 kpl 50 €
  • Sarjalippu 5 kpl 30 €
  • Emit-lainaus 1,00 €

Maksuksi käy käteinen sekä seuraavat liikuntasetelit Tyky, Smartum ja Virike ja Smartum-verkkomaksu, josta pitää esittää tosite ilmoittauduttaessa.

Metsään

Ilmoittautumispisteeltä opastetaan lähtöpaikalle. Lähtöpaikka on tulostettu ratakarttaan kolmiolla. Lähtöpaikalla emit-kortti nollataan ja suoritus alkaa. Jos et halua aikaa voit lähteä metsään ilman emit-korttia. Kysy tarvittaessa neuvoa emitin käyttöön toimitsijalta ennen lähtöä.

Autonavain ja muu arvo-omaisuus kannattaa jättää tapahtumapaikalle toimitsijoiden silmän alle.

Maaliin

Maali sijaitsee yleensä lähellä tapahtumapaikkaa. Maalista voit siirtyä rauhassa ilmoittautumispisteelle, jossa emit-korttisi luetaan tai saapumisesi metsästä kirjataan, jos et halua aikaa.

MUISTA AINA ILMOITTAUTUA TOIMITSIJALLE TULTUASI MAASTOSTA!

Tulokset

Tulokset julkaistaan nettisivuillamme tämän sivun vasemmassa valikossa ja Rastilippupalvelussa. Jos et halua aikaasi tai nimeäsi nettiin ilmoita siitä toimitsijalle.

Iltarastit eivät ole kilpailu, voit halutessasi analysoida suoritustasi ja oppia lisää tutkimalla väliaikoja.

Muistathan nämä!
• Tutustu tapahtuman ohjeisiin.
• Valitse rata taitosi ja kuntosi mukaan.
• Kysy rohkeasti neuvoa ja apua.
• Luonto on yhteinen: jokamiehen oikeudet tuovat myös velvollisuuksia ja vastuuta.
• Aisti ja havainnoi luontoa.
• Auta loukkaantunutta ja eksynyttä.
• Varo liikennettä ajoteillä.
• Älä poikkea kielletyille alueille (mm. pihoille ja pelloille).
• Ilmoittaudu myös tapahtuman maalissa, vaikka et kiertäisikään koko rataa.
• Nauti löytämisen riemusta!

Ohjeita suunnistukseen

Palautelomake

Haluamme kehittää iltarastejamme. Anna meille palautetta alla olevalla lomakkeella. Palautteesi voi liittyä esimerkiksi palveluun, ratoihin tai karttaan.